Pehestat

Performance and Health Statistics.

Vanuit PeHeStat kunnen we ons hoofddoel gaan afleiden. Uit de industriële pluimveesector worden namelijk gezondheidsparameters, stalparameters en laboresultaten verzameld en geanalyseerd. Vervolgens kan PeHeStat, gebaseerd op een grondige analyse, advies geven aan de pluimveehouders.

Om zoötechnische data van bedrijven te verzamelen en te analyseren maken we gebruik van de Smart Farm Assistant (SFA) van Porphyrio® en eigen ontwikkelde software.

Poultrack werd zelf ontwikkeld en kan kort samengevat worden als een portaal waar alle documenten, die tot het verplichte bedrijfsregister horen, geklasseerd worden. Hierbij denken we aan toedienings- en verschaffingsdocumenten, contracten, voerbonnen, laboresultaten, slachtrapporten, etc. Het portaal zorgt voor een administratieve vereenvoudiging voor de pluimveedierenartsen. Via enkele klikken kan dat ene document boven gehaald worden waar je naar op zoek bent. Het Poultrackkanaal is enkel toegankelijk voor de dierenartsen, maar er is wel een rechtstreekse koppeling tussen dit bestandsbeheer en het bestandsbeheer binnen de Smart Farm Assistant van Porphyrio®.

PeHeStat verdeelt deze solftware van Porhyrio® als enige in België. De Smart Farm Assistant is een online-tool, specifiek voor de pluimveesector. Het stelt bedrijfsleiders in staat om hun dieren op de voet op te volgen en nakende problemen te voorkomen. Stalgegevens zoals voeder- en wateropname, temperatuur enzovoort kunnen door een koppeling met de stalcomputer in Smart Farm Assistant ingelezen worden. Wanneer er met hokkaarten gewerkt wordt, kunnen ook deze eenvoudig ingelezen worden. Doordat al de gegevens online verzameld worden en steeds beschikbaar blijven, kan een bedrijfsleider eenvoudig bepaalde parameters vergelijken binnen een koppel of tussen het huidige koppel en historische koppels. Op die manier helpt het strategische en doordachte beslissingen te nemen.

Naast het verdelen van software, de administratieve vereenvoudiging en individueel advies aan de pluimveehouder, houdt PeHeStat zich ook bezig met onderzoeksprojecten. Door het nauwe contact met de pluimveehouders en de pluimveedierenartsen is PeHeStat de uitgelezen partner om in het werkveld onderzoeksgegevens te verzamelen.

Log hier in op ons Poultrack portaal

Wenst u meer informatie?

E-mail: info@pehestat.be

Tel: +32 (0)472 71 24 80.

of contacteer uw bedrijfsdierenarts.